Rouwen en verdriet, na het verlies van een dierbaar persoon is normaal. Het is eigenlijk de prijs die je betaalt, omdat je een band bent aangegaan met iemand, je gehecht hebt aan iemand. Het is pas zorgelijk als er niet wordt gerouwd, bijvoorbeeld omdat een rouwproces niet op gang komt, of stagneert. Mensen die een geliefd persoon verliezen, zijn gebaat bij het krijgen van informatie over de intense emoties, de mogelijke verschillen in rouwverwerking tussen de partners, de fysieke en geestelijke pijn die zij kunnen verwachten.

Het overlijden van een dierbare, is het meest kenmerkend voor rouw en verdriet, maar daarnaast mogen we niet vergeten dat een scheiding dezelfde emoties kan voortbrengen. Deze emotie stroom komt ook voor in gevallen van langdurige ziekten. Het komt ook voor dat mensen ernstig ziek zijn en na diverse therapieën beter worden verklaard, (denk aan een ziek kind dat beter wordt naar diverse chemokuren), maar vervolgens toch ook te maken krijgen met verschillende emoties van rouw. Een Burnout is ook rouw/verlies, omdat je verschillende emoties doorloopt.

In het Centrum kunnen mensen van wie een geliefd persoon is overleden of mensen met een (door andere oorzaak) vorm van rouw/verlies, zich een week terugtrekken. Het Centrum biedt therapeutische begeleiding, rust en in een mooie omgeving, waarin mensen de balans op kunnen maken van hun (lichamelijke, geestelijke) toestand en situatie. Hierin worden zij gesteund, getraind en gestimuleerd door een aantal deskundigen die vanuit een specifieke discipline en een achtergrond de deelnemers willen bijstaan.

Het doel is dat alle mensen zich weer lekker in hun vel voelen, waardoor de keuzes in het leven makkelijker worden en een ieder weer kan genieten van het leven. Want uiteindelijk leef je maar één keer en is het de bedoeling dat we zo veel mogelijk genieten van het leven, ondanks dat het leven veel pijnlijke teleurstellingen heeft.

En wat dan als dit je allemaal overkomt:
In het geval van een overlijden, zal je in het eerste begin veel aanloop hebben van familie en vrienden, veel begrip, maar in de loop der tijd gaat iedereen weer zijn eigen levensstuk op pakken. Je gaat zelf door een aantal fasen heen.

  • Pagina 1 2 3

De Tandem
staat voor wie wij zijn in dit leven, tijdelijk mogen wij even meefietsen, soms voor- en soms achterop van de route die de persoon neemt in zijn of haar leven
Activiteiten
Naast een gerichte themaweek, bieden we ook diverse activiteiten zoals paardrijden, zwemmen, sporten etc.

Centrum de Tandem
Adres: Postbus 11
Postcode: 3870 CA
Plaats Hoevelaken
T. 0031 (0)332534638

Vragen? info@centrumdetandem.nl