Missie/Visie

De Tandem het staat symbool voor je zorgen om alles even te laten voor wat het is, om daarna eerst op een driewieler, maar dat je hopelijk al weer snel op je eigen fiets kan fietsen.

 

Centrum "De Tandem", biedt hulp aan mensen met rouw en verliesverwerking. Dit is zowel op lichamelijk, geestelijk en zielsmatig vlak. Om de persoonlijke balans te kunnen herstellen gebruiken we de tandemmethodiek. We bieden gezinshulp, individuele hulp, duo hulp afgestemd op ieders belang.

We helpen mensen bij hun rouw en verliesverwerking en stemmen daarbij af de eigen belangen en behoeften. We willen, samen met jou en de familie, een plan van aanpak opstellen en kijken welke hulp er geboden kan worden.

De Tandem staat centraal, voor wat wij zijn in dit leven. Tijdelijk kunnen en mogen wij met een ieder die dit wil meefietsen. Soms voorop en soms achterop, kijkend naar welke route de persoon neemt in zijn of haar leven

Rouwen is een heel persoonlijk proces, ieder mens ervaart het anders. Toch willen we alle (direct) betrokken ook dingen SAMEN laten ervaren.

Er wordt gewerkt met "themaweken". Dit houdt in dat er per week personen komen, die (ongeveer) hetzelfde hebben meegemaakt (gelijkgestemden). Te denken valt aan rouw door verlies van een kind, verlies van partner, zelfmoord, rouw door echtscheiding etc..

Rouw/verlies heeft een uitwerking op diverse gebieden; lichamelijk, geestelijk en zielsmatig. We willen al deze gebieden, met evenveel aandacht, in balans te brengen.

Omdat we van mening zijn dat een veilige, vertrouwde, natuurrijke omgeving, met hartelijke mensen, vele uren zon en het "er- even -tussenuit- te- zijn- gevoel, even niets te hoeven" van direct belang zijn, hebben we gekozen voor een locatie in Frankrijk. Deze locatie bied vele mogelijkheden voor herstel en groei.

Waar staat (metafoor) "de Tandem" eigenlijk voor?
Als je ziek bent kan je in het begin nog alleen fietsen, maar al gauw merk je dat het moeilijker voor je wordt en dat je, als patiënt, achterop de tandem plaats gaat nemen. Je wordt begeleid door alle instanties, gebeurtenissen en mensen om je heen. Het is wennen om bijna niets meer zelf te kunnen doen en afwachten wat de uitslag is op elk onderzoek die je krijgt. Je partner, je familie, je vrienden, iedereen fietst voorop en jij moet rustig doen wat zij willen, jij laat je leiden. Op een gegeven moment ben je blij dat je zelf niet meer hoeft te fietsen en dat je het aan anderen kan overlaten. Je partner, je familie, je vrienden zijn inmiddels moe van het fietsen. En dan komt er een moment dat er achter op de fiets afgestapt wordt.

Voor de nabestaande is het leeg achterop, maar wat nog komen gaat weegt zwaar.

Zodra de familie bij ons het centrum komt mogen ze de tandem laten staan of lekker achterop gaan zitten en ze mogen zich dan laten rijden door de omgeving.

 

De Tandem
staat voor wie wij zijn in dit leven, tijdelijk mogen wij even meefietsen, soms voor- en soms achterop van de route die de persoon neemt in zijn of haar leven
Activiteiten
Naast een gerichte themaweek, bieden we ook diverse activiteiten zoals paardrijden, zwemmen, sporten etc.

Centrum de Tandem
Adres: Postbus 11
Postcode: 3870 CA
Plaats Hoevelaken
tel. 06-51509069

tel. 0033470967705


Vragen? info@centrumdetandem.nl